top of page
For its one year anniversary, Centre HUMAMI wanted to discuss with different guests to find out their points of view on subjects related to the agri-food sector. On this page, we offer you a series of interviews (in french only) highlighting the best moments.
Discover the agri-food sector from a different angle, thanks to questions that allow guests to tell us their vision and their own reality.
SOPHIE VINCENT
Director of Centre HUMAMI
Director of Centre HUMAMI, Sophie has worked for nearly 25 years in the service of the agri-food industry to take advantage of the sensory and place consumers at the heart of the innovation of successful products. She is constantly on the lookout to rethink ways of doing things, to develop services focused on current challenges, but above all to work in synergy with the best people to maximize the benefits for businesses, consumers and society. She enjoys combining strategy, reflection and intuition!
INTRODUCTION OF THE CAPSULES
Accès privilégié | Sophie Vincent
00:27
CENTRE HUMAMI'S PRESENTATION
Accès privilégié | Sophie Vincent
01:23
«Motivé par l’intérêt de faire évoluer les situations et créer des retombées pour la société, Jean est arrivé en agroalimentaire avec la même passion que pour l’environnement. Généreux de toutes ses expériences, j’ai été curieuse de discuter avec lui des similarités et particularités pour ces deux secteurs innovants.»
JEAN LACROIX
CEO Cintech agroalimentaire
At the helm of Cintech agroalimentaire for the last 3 years, Jean Lacroix has enabled Cintech to adopt the position of creator of ecosystems in research and development. It generates partnerships with the industry for a greater autonomy and resilience in addition to putting in place winning conditions for access to technologies and expertise.
HIS JOURNEY
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:09
CRISIS AND INNOVATION
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:29
WORKING TOGETHER : A CHALLENGE
Accès privilégié | Jean Lacroix
00:53
ENTREPRENEURSHIP AND PASSION
Accès privilégié | Jean Lacroix
01:48
HIS GREATEST PRIDE
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:25
AP-Simon Lacharité
HIS JOURNEY
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:09
CRISIS AND INNOVATION
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:29
WORKING TOGETHER : A CHALLENGE
Accès privilégié | Jean Lacroix
00:53
ENTREPRENEURSHIP AND PASSION
Accès privilégié | Jean Lacroix
01:48
HIS GREATEST PRIDE
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:25
«Outre sa grande expérience en finances et en stratégie d’affaires, Simon m’a impressionnée dès notre première rencontre par sa capacité à faire des liens, à connaître une multitude d’informations du monde alimentaire et sa réelle volonté d’accompagner les entreprises à être prospères.»
JEAN LACROIX
CEO Cintech agroalimentaire
At the helm of Cintech agroalimentaire for the last 3 years, Jean Lacroix has enabled Cintech to adopt the position of creator of ecosystems in research and development. It generates partnerships with the industry for a greater autonomy and resilience in addition to putting in place winning conditions for access to technologies and expertise.
«Lorsque je l’ai vue pour la première fois en conférence, le dynamisme, le réalisme et la rapidité d’Anick-Marie m’ont séduite. Dire les vraies choses pour viser les vraies retombées et surtout, le faire maintenant! Elle explique si bien comment combiner créativité et rigueur pour inspirer les entrepreneurs.»
JEAN LACROIX
CEO Cintech agroalimentaire
At the helm of Cintech agroalimentaire for the last 3 years, Jean Lacroix has enabled Cintech to adopt the position of creator of ecosystems in research and development. It generates partnerships with the industry for a greater autonomy and resilience in addition to putting in place winning conditions for access to technologies and expertise.
HIS JOURNEY
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:09
CRISIS AND INNOVATION
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:29
WORKING TOGETHER : A CHALLENGE
Accès privilégié | Jean Lacroix
00:53
ENTREPRENEURSHIP AND PASSION
Accès privilégié | Jean Lacroix
01:48
HIS GREATEST PRIDE
Accès privilégié | Jean Lacroix
02:25
bottom of page